Hondenuitlaatharnas

german wirehaired pointer dog portrait close up. - honden stockfoto's en -beelden

We hebben allemaal de persoon gezien die een hond uitliet met ongelooflijke consistentie en goed voetenwerk, waarbij de hond tevergeefs probeerde bij te blijven, maar de hond de riem gewoon niet serieus kon nemen. Dit versterkt alleen maar het slechte gedrag in plaats van de hond de lijn te laten nemen zoals het bedoeld is. Overweeg een hondenuitlaatharnas versus een halsband voor een betere en snellere controle en levering van de hond.

Een hondenuitlaatharnas klaart de klus

Een goed gemaakt hondenuitlaatharnas werkt omdat het de druk consistent over het midden van de rug van uw hond verdeelt. Standaard halsbanden hebben de neiging om de druk over de voor- en achterhand te verdelen. Je hebt minder kans om het midden van je hond terug te krijgen. Trekken en trekken als je een harnas gebruikt dat de druk over zijn buik verdeelt, en meer naar het midden van zijn rug toe.

U zult een gevoel van comfort krijgen als uw hond leert aandacht aan u te schenken en vooruit gaat, wetende dat u degene bent die de ongemakkelijke druk veroorzaakt die rond zijn rug wordt verspreid. Na slechts een paar dagen gebruik te hebben gemaakt van het harnas waarmee u zo vertrouwd bent, zult u zich afvragen waarom u zich in het begin zo zorgen maakte.

Honden uitlaten kan erg ongemakkelijk zijn voor honden

slenter door de buurt met uw hond aan de lijn en u zult waarschijnlijk een paar honden opmerken die aan de verschillende strengen van de lijn trekken en proberen naar voren te trekken. Voor een hond kan dit behoorlijk moeilijk en ronduit gevaarlijk zijn. Een hondenuitlaatharnas daarentegen kan een echte auteur zijn van een riem.

Er is een vrij breed scala aan maten beschikbaar voor hondenuitlaatharnassen, met veel opties van zowel leer als nylon om uit te kiezen. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat u een harnas voor uw hond koopt dat niet te klein of te strak is, omdat u wilt dat de druk gelijkmatig over het midden wordt verdeeld.

Het is gemakkelijk om aan te nemen dat een harnas alleen is voor honden die trekken, maar ze kunnen erg handig zijn voor honden die niet zo gewend zijn aan de lijn te lopen als puppy of voor honden die gewond zijn en een manier nodig hebben om sneller te bewegen en gemakkelijk. Net als bij lijnen voor de meer behendige hond, wilt u het harnas misschien op een natuurlijke en geleidelijke manier in uw wandeling introduceren, zodat uw hond eraan kan wennen.

Het kan heel nuttig zijn om te stoppen met het gebruik van de lijn wanneer uw hond leert uw lijn te volgen

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat je hond degene is die wordt geleid, maar als je wilt dat hij aandacht schenkt aan wat je doet, in plaats van aan de lijn te trekken, waarom zou je hem dan niet leiden? Een hondenuitlaatharnas kan een handig hulpmiddel zijn om uw hond daarvoor te trainen.  Anti trektuig hond

Misschien heb je een hond die goed past bij een hondenuitlaatharnas, en als je dat doet, geweldig! Zolang jullie twee veilig zijn, daar gaat het om.

Goede kwaliteit kan echter een beetje een investering zijn, vooral als u een wandelharnas wilt dat lang meegaat en waarmee u met uw hond mee kunt bewegen zonder de slijtage van een halsband. Het krijgen van dat extra aandeel kwaliteit kan de investering zeker waard zijn om die felbegeerde wandeling met uw hond te hebben.