Hoe besteed je een rondreis naar Botswana

Rondreis Botswana

Er zijn veel goede dingen aan het leven in Botswana. De mensen zijn vriendelijk en het landschap is prachtig. Maar voor wie alles wat het land te bieden heeft wil ervaren zonder het huis te verlaten, is een rondvlucht een must. Als u uw vakantie wilt inkorten, zult u niet kunnen profiteren van het prachtige landschap en de cultuur. Voor degenen die in één keer door Afrika kunnen reizen, is Botswana echter een absolute koopje.

Als je de tijd en energie hebt om helemaal naar Botswana’s hoofdstad Gaborone te reizen, kun je net zo goed wat tijd besteden aan het verkennen van de verschillende wildreservaten en kleine stadjes onderweg. Als u daar geen zin in hebt of gewoon niet genoeg daglichturen over hebt om elk hoekje en gaatje grondig te verkennen, zijn er andere manieren waarop u kunt genieten van een rondvlucht naar Botswana.

Taking a car trip

Als u meer van Botswana wilt zien in één Botswana rondreis, is een rondvlucht een goede manier om het land te verkennen. Als u het land op een meer praktische manier wilt bezoeken, is een auto een betere keuze. Bij twijfel, parkeer uw auto altijd aan de linkerkant van de weg. Als u niet vertrouwd bent met autorijden in Botswana, kan een plaatselijke inwoner u alle nodige instructies geven.

Huur een auto

Als u meer van Botswana wilt zien in een korter tijdsbestek, is een auto huren een van de beste manieren om dat te doen. Een autoverhuurbedrijf zal zorgen voor chauffeurs die Engels spreken en lokale gidsen die u kunnen rondleiden. Afhankelijk van waar u verblijft, kunt u misschien een korting bedingen voor langere huurperiodes.

Verblijf in Botswana

Thematische “Super 8” resorts kunnen nogal toeristisch en overhyped zijn, dus het is altijd slim om te zoeken naar plaatsen die minder druk zijn en een meer authentieke ervaring bieden. Sommige reizigers kiezen voor een verblijf in de reservaten, maar die optie is alleen aan te raden als u de wilde dieren van een veilige afstand wilt zien. Als het op overnachten in Botswana aankomt, zijn er veel opties. U vindt er luxe hotels, betaalbare lodges, self-catering accommodaties, en zelfs tiny homes. De term “tiny house” moet niet denigrerend worden opgevat. Het is gewoon een manier om aan te geven dat het om echte “microhuisjes” gaat, bedoeld voor de lokale boeren in Botswana. Het verschil met deze huizen is dat ze niet klein zijn omdat ze zo klein zijn dat je er niet rechtop in zou kunnen staan. Het is eerder het feit dat ze gebouwd zijn om plaats te bieden aan één persoon; daarom zijn ze piepklein. Als u de manier van leven in Botswana wilt ervaren, is een luxe safari of een self-catering ervaring een betere keuze.

Bezoek wildreservaten.

Als u het geluk hebt om een wildreservaat te bezoeken in Botswana, zult u versteld staan van de dieren die er hun thuis noemen. Dit zijn de plaatsen waar dieren die jarenlang, of zelfs tientallen jaren, in gevangenschap hebben geleefd, worden geherintroduceerd in het wild. Enkele van de mooiste bezienswaardigheden die u zult zien zijn gnoes en zebra’s, olifanten en andere dieren die op de savanne spelen. U kunt kiezen uit veel verschillende soorten wildreservaten, waaronder die voor olifanten, Afrikaanse servals, witte rapieren, en nog veel meer. Als u “de wildernis” vanuit een ander perspectief wilt ervaren, is een privé game drive een prachtige optie. Deze worden geregeld door lokale safaribedrijven en stellen u in staat een andere omgeving te ervaren dan een verblijf in een luxe hotel. U wordt begeleid door een lokale gids die u dingen laat zien die u op eigen houtje nooit zou zien.

Batswana, de lokale bevolking.

Zodra u voet zet in Botswana, zult u een verschil merken in de manier waarop de lokale bevolking leeft. Deze mensen zijn ongelooflijk vriendelijk en behulpzaam. Het is niet ongewoon om ze met elkaar te horen praten in de lokale taal. Ze zijn ook bijzonder trots op hun cultuur en erfgoed. Als u meer van Botswana wilt zien in een korter tijdsbestek, is een pakketreis met hotelovernachting een goede optie. U hebt dan meer tijd om het land te verkennen en krijgt een meer authentieke ervaring.

Gokwe Rocks – een must see

De Gokwe Rocks, ook wel de Watameni Rocks genoemd, zijn een lust voor het oog. Ze liggen in Gokwe, dat met gemak een van de mooiste stadjes in Botswana is. Als u op zoek bent naar iets anders dan het verkennen van de stad en de rotsen, zou een bezoek aan de ruïnes van het oude fort, genaamd de Gokwe Safari, een geweldig idee zijn.

Lovedi Caves – Nog geen genoeg van deze grotten?

De Lovedi-grotten zijn een must als u in Botswana bent. Deze grotten, gelegen in de Kalahari woestijn, staan bekend om hun formaties en hebben de reputatie kleurrijk en romantisch te zijn. Tijdens uw bezoek aan de grotten moet u uitkijken naar de vleermuissoorten die er leven, waaronder de Little Brown Bat en de Little Grey Bat. Als u “de wildernis” vanuit een ander perspectief wilt ervaren, is een privé game drive een goede optie. Deze worden geregeld door lokale safaribedrijven en stellen u in staat een andere omgeving te ervaren dan een verblijf in een luxe hotel. U wordt begeleid door een lokale gids die u dingen laat zien die u op eigen houtje nooit zou zien.

Tips voor een rondvlucht in Botswana

Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen als u in Botswana bent, is ervoor zorgen dat u goed gevoed en gehydrateerd bent. U zult blij zijn dat u dat gedaan hebt als u in het land bent, want er zijn veel avonturen die alleen kunnen worden gedaan als u fit en gezond bent. Bovendien biedt een rondvlucht in Botswana u een geweldige kans om enkele van de nationale gerechten te proberen, waaronder rood vlees en boterthee.

Combineer avontuur met schoonheid

Hoewel sightseeing leuk is, zou het zonde zijn om je tijd te verspillen op een prachtige plek als Botswana wanneer er zoveel te zien en te doen is in het land. Om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de reservaten en reservaten, is het belangrijk om ze in het wild te bezoeken. Dat betekent dat u op het land moet blijven, genieten van de wilde dieren, en profiteren van het mooie weer. Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen als u in Botswana bent, is ervoor zorgen dat u goed gevoed en gehydrateerd bent. U zult blij zijn dat u dat gedaan hebt als u in het land bent, want er zijn veel avonturen die alleen kunnen worden gedaan als u fit en gezond bent. Bovendien biedt een rondvlucht in Botswana u een geweldige kans om enkele van de nationale gerechten te proberen, waaronder rood vlees en boterthee.

Combineer avontuur met schoonheid

Hoewel sightseeing leuk is, zou het zonde zijn om je tijd te verspillen op een prachtige plek als Botswana wanneer er zoveel te zien en te doen is in het land. Om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de reservaten en reservaten, is het belangrijk om ze in het wild te bezoeken. Dat betekent dat u op het land moet blijven, genieten van de wilde dieren, en profiteren van het mooie weer.

Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen als u in Botswana bent, is ervoor zorgen dat u goed gevoed en gehydrateerd bent. U zult blij zijn dat u dat gedaan hebt als u in het land bent, want er zijn veel avonturen die alleen kunnen worden gedaan als u fit en gezond bent. Bovendien biedt een rondvlucht in Botswana u een geweldige kans om enkele van de nationale gerechten te proberen, waaronder rood vlees en boterthee.

Hoewel sightseeing leuk is, zou het zonde zijn om je tijd te verspillen op een prachtige plek als Botswana wanneer er zoveel te zien en te doen is in het land. Om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de reservaten en reservaten, is het belangrijk om ze in het wild te bezoeken. Dat betekent dat u op het land moet blijven, moet genieten van de wilde dieren en moet profiteren van het mooie weer.

Vergeet niet te eten

Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen als u in Botswana bent, is ervoor zorgen dat u goed gevoed en gehydrateerd bent. U zult blij zijn dat u dat gedaan hebt als u in het land bent, want er zijn veel avonturen die alleen kunnen worden gedaan als u fit en gezond bent.