6 geheimen van een succesvolle dagopvang voor honden

Dagopvang honden

Hondendagopvang is het snelst groeiende segment in de dierenverzorgingssector. Het is een win-win situatie voor drukke huisdiereigenaren en hun honden, die een broodnodige onderbreking van elkaar krijgen terwijl ze plezier hebben. Bij hondendagopvang gaat het er niet alleen om dat uw hond een paar uur per dag het huis uit kan; het gaat er ook om dat uw hond gelukkig en gezond is wanneer hij of zij weer thuiskomt.

Hondendagverblijven moeten veilig en schoon zijn en er moet te allen tijde goed toezicht zijn om zowel het personeel als de pups te beschermen. Er zijn geen universele normen voor hondendagverblijven, maar er zijn wel een aantal dingen waar u op moet letten voordat u uw hond daar regelmatig heen stuurt.

Onderwijs is de sleutel tot een succesvolle dagopvang.

Honden zijn sociale dieren die hunkeren naar gezelschap, zowel met soortgenoten als met mensen. Dagopvang biedt een sociale omgeving die zowel geestelijk als lichamelijk stimulerend kan zijn. De sleutel tot een succesvolle dagopvang is ervoor te zorgen dat uw hond een adequate opleiding krijgt en voorbereid is op het socialiseren met andere honden. Hondendagopvang moet voorzien in basistraining en gedragsaanpassingsoefeningen die uw hond zullen helpen zelfbeheersing en de juiste interactie tussen honden te leren.

Honden moeten goed gevaccineerd zijn voordat ze naar de crèche gaan.

Veel dagopvang faciliteiten vereisen dat alle honden up-to-date zijn op hun kern vaccinaties. Het is belangrijk dat elke hond individueel wordt geëvalueerd om te bepalen of de vaccinatie geschikt is voor zijn of haar levensstijl. Als u uw hond laat vaccineren voor de verkeerde ziekte, kan dat op de lange termijn schadelijk zijn voor uw hond. Vaccins moeten op het juiste moment worden toegediend, meestal tussen de leeftijd van 6 en 12 weken. Vaccins kunnen bij bepaalde honden ook bijwerkingen veroorzaken. De dierenarts kan u vertellen of uw hond bepaalde vaccinaties moet krijgen.

Honden hebben een veilige plek nodig om te rusten tussen de speelsessies door.

Honden kunnen niet de hele dag spelen, dus hebben ze een veilige plek nodig om te rusten tussen de speelsessies door. Een dagverblijf moet een rustige ruimte of kamers hebben waar de honden kunnen rusten. Terwijl de honden rusten, dient het personeel de speelruimte schoon te maken en klaar te maken voor de volgende speelperiode.